Hoeveel zonnepanelen heb je nodig voor 10000 kWh?

Ongeveer 32 zonnepanelen zullen 10000 kWh opwekken, afhankelijk van de (hellings) hoek en oriëntatie waarin de zonnepanelen liggen. Soms kan het zijn dat 32 zonnepanelen minder opwekken, waardoor er meer panelen nodig zijn.

Aantal benodigde zonnepanelen voor 10000 kWh

Hoeveel zonnepanelen je nodig hebt voor het opwekken van 10000 kWh kun je gemakkelijk berekenen aan de hand van een formule. Deze formule geeft een eerste inschatting om te achterhalen hoeveel zonnepanelen je ongeveer nodig hebt.

Formule: Benodigd kWh per jaar x 1,1 gedeeld door het vermogen van 1 zonnepaneel in Wattpiek = het benodigd aantal zonnepanelen

Voorbeeld:

  • Je wilt 10000 kWh aan stroomverbruik compenseren door zonnepanelen
  • De gemiddelde Wattpiek van een zonnepaneel is 350 Wp
  • Aantal zonnepanelen = 10000 kWh x 1,1 = 11000 gedeeld door 350 Wp = 31,4 (afgerond 32 zonnepanelen)

Let op: De bovenstaande berekening gaat van de meest ideale situatie uit. Dit betekent dat er bijvoorbeeld nauwelijks of geen schaduw op de zonnepanelen valt. Is de ligging van jouw zonnepanelen niet ideaal? Dan zal de opbrengst lager zijn en heb je wellicht meer zonnepanelen nodig.

Twee kolommen
Verticaal
Horizontaal
Bereken zelf je zonnepanelen!
Hoeveel zonnepanelen heb je nodig?
Naam Totaal
"{{getWooProductName}}" is toegevoegd aan je winkelwagen
Your service request has been completed!
We have sent your request information to your email.
Issued on: {{ $store.getters.getIssuedOn }}
Betaalmethode: {{ $store.getters.getPaymentType }}
{{ item.title }}: {{ item.value }}

Passen 32 zonnepanelen wel op jouw dak?

Als je wilt compenseren voor het volledige elektriciteitsverbruik van 10000 kWh, heb je ongeveer 32 zonnepanelen nodig. In veel gevallen is het niet realistisch om 32 zonnepanelen te installeren op je dak. Een gemiddelde woning zal hiervoor niet de ruimte hebben of je moet bijvoorbeeld een hele grote villa of boerderij hebben. Wel kunnen zonnepanelen op nog veel meer plekken dan alleen het dak geplaatst worden. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen aan de zijkant van het huis, op de overkapping of in de tuin. Hiermee zou je op verschillende plekken rondom in je woonomgeving alsnog tot 32 zonnepanelen kunnen komen. Als je wilt weten of je 32 zonnepanelen in jouw woonomgeving kwijt kunt, kun je het beste een adviseur inschakelen om jouw situatie te beoordelen. De adviseur zal berekenen hoeveel zonnepanelen er mogelijk zijn en wat het geschatte rendement hiervan is.  

Als je zonnepanelen wilt laten aanleggen, kun je ook zelf een voorlopige schatting maken door de oppervlakte van de zonnepanelen te delen door de oppervlakte van bijvoorbeeld je dak. (Of uiteraard een andere plek als je bijvoorbeeld zonnepanelen op je carport wilt leggen) Let hierbij goed op de specifieke afmetingen, zodat je niet teveel of te weinig zonnepanelen laat aanleggen.

Een offerte voor 32 zonnepanelen en 10000 kWh aanvragen

Zonnepanelenhulp.nl is een onafhankelijke website die zich richt op het vergelijken van zonnepanelen aanbieders in Nederland. Wanneer je een offerte aanvraagt via onze website, ontvang je geheel vrijblijvend een selectie van 3 tot 5 aanbieders. Met de offertes kun je de prijs van de zonnepanelen inclusief installatie gemakkelijk vergelijken en we helpen je graag bij het vinden van de beste zonnepanelen oplossing voor jouw specifieke situatie.

Veelgestelde vragen over het opwekken van 10000 kWh met zonnepanelen

Nog een vraag over de het opwekken van 10000 kWh met zonnepanelen? Grote kans dat je deze hieronder terug vindt!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor 10000 kWh?

In theorie heb je 32 zonnepanelen nodig om 10000 kWh op te wekken, maar dit hangt ook af van andere factoren. Gebruik onze zonnepanelen calculator om precies te zien hoeveel zonnepanelen je nodig hebt!

Hoeveel kosten zonnepanelen voor 10000 kWh?

Hoeveel zonnepanelen kosten om 10000 kWh op te wekken hangt af van verschillende factoren zoals: de Wattpiek (Wp) van je zonnepanelen, aantal zonnepanelen, soort zonnepanelen en merk zonnepanelen.