Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor 2500 kWh?

Het exacte aantal zonnepanelen dat je nodig hebt om 2500 kWh op te wekken kan variëren, maar je hebt ongeveer 8 zonnepanelen nodig. De (hellings) hoek en oriëntatie van de panelen is erg belangrijk. Soms kan het zijn dat zonnepanelen minder vermogen opwekken, dus dan kan je meer zonnepanelen nodig hebben.

Aantal benodigde zonnepanelen voor 2500 kWh

Hoeveel zonnepanelen je nodig hebt voor het opwekken van 2500 kWh kun je gemakkelijk berekenen aan de hand van een formule. Deze formule geeft een eerste inschatting om te achterhalen hoeveel zonnepanelen je ongeveer nodig hebt.

Formule: Benodigd kWh per jaar x 1,1 gedeeld door het vermogen van 1 zonnepaneel in Wattpiek = het benodigd aantal zonnepanelen

Voorbeeld:

  • Je wilt 2500kWh aan stroomverbruik compenseren door zonnepanelen
  • De gemiddelde Wattpiek van een zonnepaneel is 350 Wp
  • Aantal zonnepanelen = 2500 kWh x 1,1 = 2200 gedeeld door 350 Wp = 7,8 (afgerond 8 zonnepanelen)

Let op: De bovenstaande berekening gaat van de meest ideale situatie uit. Dit betekent dat er bijvoorbeeld nauwelijks of geen schaduw op de zonnepanelen valt. Is de ligging van jouw zonnepanelen niet ideaal? Dan zal de opbrengst lager zijn en heb je wellicht meer zonnepanelen nodig.

Twee kolommen
Verticaal
Horizontaal
Bereken zelf je zonnepanelen!
Hoeveel zonnepanelen heb je nodig?
Naam Totaal
"{{getWooProductName}}" is toegevoegd aan je winkelwagen
Your service request has been completed!
We have sent your request information to your email.
Issued on: {{ $store.getters.getIssuedOn }}
Betaalmethode: {{ $store.getters.getPaymentType }}
{{ item.title }}: {{ item.value }}

Passen 8 zonnepanelen wel op jouw dak?

Het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt om alle 2500 kWh te compenseren die je jaarlijks verbruikt, is ongeveer 8. Er zijn allerlei verschillende toepassingen voor zonnepanelen: denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen aan de zijkant van je huis, op je overkapping of zonnepanelen in de tuin. Je kunt een schatting maken van het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt door de oppervlakte van de zonnepanelen te vergelijken met de oppervlakte van bijvoorbeeld je dak. Let hiervoor wel op de specifieke afmetingen, zodat je niet teveel of te weinig zonnepanelen laat aanleggen.

Een offerte voor 8 zonnepanelen en 2500 kWh aanvragen

Zonnepanelenhulp.nl is een onafhankelijke vergelijkingswebsite voor zonnepanelen aanbieders in Nederland. Wanneer je een offerte aanvraagt, ontvang je geheel vrijblijvend een selectie van 3 tot 5 aanbieders. Dit maakt het gemakkelijk om de prijs van zonnepanelen inclusief installatie te vergelijken en je te helpen bij het vinden van de beste zonnepanelen oplossing voor jouw specifieke situatie.