Hoeveel zonnepanelen heb je nodig voor 3000 kWh?

Het exacte aantal zonnepanelen kan variëren, maar je hebt ongeveer 10 zonnepanelen nodig om 3000 kWh op te wekken. De (hellings) hoek en oriëntatie van de panelen is erg belangrijk. Soms kan het zijn dat zonnepanelen minder vermogen opwekken, dus dan kan je meer zonnepanelen nodig hebben.

Aantal benodigde zonnepanelen voor 3000 kWh

Hoeveel zonnepanelen je nodig hebt voor het opwekken van 3000 kWh kun je gemakkelijk berekenen aan de hand van een formule. Deze formule geeft een eerste inschatting om te achterhalen hoeveel zonnepanelen je ongeveer nodig hebt.

Formule: Benodigd kWh per jaar x 1,1 gedeeld door het vermogen van 1 zonnepaneel in Wattpiek = het benodigd aantal zonnepanelen

Voorbeeld:

  • Je wilt 3000 kWh aan stroomverbruik compenseren door zonnepanelen
  • De gemiddelde Wattpiek van een zonnepaneel is 350 Wp
  • Aantal zonnepanelen = 3000 kWh x 1,1 = 3300 gedeeld door 350 Wp = 9,4 (afgerond 10 zonnepanelen)

Let op: De bovenstaande berekening gaat van de meest ideale situatie uit. Dit betekent dat er bijvoorbeeld nauwelijks of geen schaduw op de zonnepanelen valt. Is de ligging van jouw zonnepanelen niet ideaal? Dan zal de opbrengst lager zijn en heb je wellicht meer zonnepanelen nodig.

Twee kolommen
Verticaal
Horizontaal
Bereken zelf je zonnepanelen!
Hoeveel zonnepanelen heb je nodig?
Naam Totaal
"{{getWooProductName}}" is toegevoegd aan je winkelwagen
Your service request has been completed!
We have sent your request information to your email.
Issued on: {{ $store.getters.getIssuedOn }}
Betaalmethode: {{ $store.getters.getPaymentType }}
{{ item.title }}: {{ item.value }}

Passen 10 zonnepanelen wel op jouw dak?

Als je alle 3000 kWh wilt compenseren die je jaarlijks verbruikt, heb je ongeveer 10 zonnepanelen nodig. Er zijn allerlei verschillende toepassingen voor zonnepanelen: denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen aan de zijkant van je huis, op je overkapping of zonnepanelen in de tuin. De meest gangbare mogelijkheid is nog steeds zonnepanelen op het dak. Wil je zeker weten of je 10 zonnepanelen op je dak kwijt kunt? Laat dan een lokale adviseur komen die naar jouw specifieke situatie kan kijken. Deze kan je direct vertellen hoeveel panelen er op jouw dak passen en wat het geschatte rendement hiervan is.

Om zelf een ​​voorlopige schatting te maken van het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt, kun je de oppervlakte van de zonnepanelen vergelijken met de oppervlakte van bijvoorbeeld je dak. Let hiervoor wel goed op de specifieke afmetingen, zodat je niet teveel of te weinig zonnepanelen laat aanleggen.

Een offerte voor 10 zonnepanelen en 3000 kWh aanvragen

Zonnepanelenhulp.nl biedt een onafhankelijke vergelijkingsservice voor zonnepanelen aanbieders in Nederland. Wanneer je een offerte aanvraagt, ontvang je geheel vrijblijvend een selectie van 3 tot 5 aanbieders. Dit maakt het gemakkelijk om de prijs van zonnepanelen inclusief installatie te vergelijken en je te helpen bij het vinden van de beste zonnepanelen oplossing voor jouw specifieke situatie.

Veelgestelde vragen over het opwekken van 3000 kWh met zonnepanelen

Nog een vraag over de het opwekken van 3000 kWh met zonnepanelen? Grote kans dat je deze hieronder terug vindt!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor 3000 kWh?

In theorie heb je 10 zonnepanelen nodig om 3000 kWh op te wekken, maar dit hangt ook af van andere factoren. Gebruik onze zonnepanelen calculator om precies te zien hoeveel zonnepanelen je nodig hebt!

Hoeveel kosten zonnepanelen voor 3000 kWh?

Hoeveel zonnepanelen kosten om 3000 kWh op te wekken hangt af van verschillende factoren zoals: de Wattpiek (Wp) van je zonnepanelen, aantal zonnepanelen, soort zonnepanelen en merk zonnepanelen.