Hoeveel zonnepanelen heb je nodig voor 4500 kWh?

Theoretisch heb je ongeveer 15 zonnepanelen nodig om 4500 kWh op te wekken. Dit hangt echter af van verschillende factoren, zoals de (hellings)hoek en de oriëntatie waarop je zonnepanelen liggen. In sommige gevallen kan het zijn dat 15 zonnepanelen uiteindelijk minder opwekken dan 4500 kWh. In dat geval heb je dus meer panelen nodig.

Aantal benodigde zonnepanelen voor 4500 kWh

Hoeveel zonnepanelen je nodig hebt voor het opwekken van 4500 kWh kun je gemakkelijk berekenen aan de hand van een formule. Deze formule geeft een eerste inschatting om te achterhalen hoeveel zonnepanelen je ongeveer nodig hebt.

Formule: Benodigd kWh per jaar x 1,1 gedeeld door het vermogen van 1 zonnepaneel in Wattpiek = het benodigd aantal zonnepanelen

Voorbeeld:

  • Je wilt 4500 kWh aan stroomverbruik compenseren door zonnepanelen
  • De gemiddelde Wattpiek van een zonnepaneel is 350 Wp
  • Aantal zonnepanelen = 4500 kWh x 1,1 = 4950 gedeeld door 350 Wp = 14,14 (afgerond 15 zonnepanelen)

Let op: De bovenstaande berekening gaat van de meest ideale situatie uit. Dit betekent dat er bijvoorbeeld nauwelijks of geen schaduw op de zonnepanelen valt. Is de ligging van jouw zonnepanelen niet ideaal? Dan zal de opbrengst lager zijn en heb je wellicht meer zonnepanelen nodig.

Twee kolommen
Verticaal
Horizontaal
Bereken zelf je zonnepanelen!
Hoeveel zonnepanelen heb je nodig?
Naam Totaal
"{{getWooProductName}}" is toegevoegd aan je winkelwagen
Your service request has been completed!
We have sent your request information to your email.
Issued on: {{ $store.getters.getIssuedOn }}
Betaalmethode: {{ $store.getters.getPaymentType }}
{{ item.title }}: {{ item.value }}

Passen 15 zonnepanelen wel op jouw dak?

Als je wilt compenseren voor het volledige elektriciteitsverbruik van 4500 kWh, heb je ongeveer 15 zonnepanelen nodig. Zonnepanelen kunnen overal geplaatst worden, bijvoorbeeld aan de zijkant van het huis, op de overkapping of in de tuin. De meest gangbare mogelijkheid is echter het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Als je wilt weten of je 15 zonnepanelen op jouw dak kwijt kunt, kun je het beste een adviseur inschakelen om jouw situatie te beoordelen. De adviseur zal berekenen hoeveel zonnepanelen er op jouw dak passen en wat het geschatte rendement hiervan is.

Als je liever zelf aan de slag gaat, kun je natuurlijk wat rekenwerk doen en een voorlopige schatting maken. Om te kijken of de zonnepanelen op je dak passen deel je de oppervlakte van de zonnepanelen door de oppervlakte van je dak. (Of uiteraard een andere plek als je bijvoorbeeld zonnepanelen op je carport wilt leggen) Let goed op de specifieke afmetingen zodat je uiteindelijk niet teveel of te weinig zonnepanelen laat aanleggen.

Een offerte voor 15 zonnepanelen en 4500 kWh aanvragen

Zonnepanelenhulp.nl is een onafhankelijke website die altijd op zoek is naar de beste zonnepanelen oplossing voor jouw specifieke situatie. Wanneer je via onze website een offerte aanvraagt, ontvang je geheel vrijblijvend een selectie van 3 tot 5 aanbieders van zonnepanelen in Nederland. Met de offertes kun je de prijs van de zonnepanelen inclusief installatie gemakkelijk vergelijken en gelijk schakelen met één van de bedrijven om jouw zonnepanelen te kopen en te laten installeren.