Hoeveel zonnepanelen heb je nodig voor 5000 kWh?

In theorie heb je 16 zonnepanelen nodig om 5000 kWh op te wekken, maar dit hangt ook af van andere factoren zoals de (hellings)hoek en de oriëntatie waarop je zonnepanelen liggen. In sommige situaties kan het zo zijn dat 16 zonnepanelen uiteindelijk door verschillende factoren minder dan 5000 kWh opwekken. Dan heb je dus meer panelen nodig.

Aantal benodigde zonnepanelen voor 5000 kWh

Hoeveel zonnepanelen je nodig hebt voor het opwekken van 5000 kWh kun je gemakkelijk berekenen aan de hand van een formule. Deze formule geeft een eerste inschatting om te achterhalen hoeveel zonnepanelen je ongeveer nodig hebt.

Formule: Benodigd kWh per jaar x 1,1 gedeeld door het vermogen van 1 zonnepaneel in Wattpiek = het benodigd aantal zonnepanelen

Voorbeeld:

  • Je wilt 5000 kWh aan stroomverbruik compenseren door zonnepanelen
  • De gemiddelde Wattpiek van een zonnepaneel is 350 Wp
  • Aantal zonnepanelen = 5000 kWh x 1,1 = 5500 gedeeld door 350 Wp = 15,7 (afgerond 16 zonnepanelen)

Let op: De bovenstaande berekening gaat van de meest ideale situatie uit. Dit betekent dat er bijvoorbeeld nauwelijks of geen schaduw op de zonnepanelen valt. Is de ligging van jouw zonnepanelen niet ideaal? Dan zal de opbrengst lager zijn en heb je wellicht meer zonnepanelen nodig.

Twee kolommen
Verticaal
Horizontaal
Bereken zelf je zonnepanelen!
Hoeveel zonnepanelen heb je nodig?
Naam Totaal
"{{getWooProductName}}" is toegevoegd aan je winkelwagen
Your service request has been completed!
We have sent your request information to your email.
Issued on: {{ $store.getters.getIssuedOn }}
Betaalmethode: {{ $store.getters.getPaymentType }}
{{ item.title }}: {{ item.value }}

Passen 16 zonnepanelen wel op jouw dak?

Wil je je volledige energieverbruik van 5000 kWh compenseren met je zonnepanelen? Dan heb je ongeveer 16 zonnepanelen nodig. De toepassingen voor zonnepanelen zijn eindeloos, denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen aan de zijkant van je huis, op je overkapping of in de tuin. Toch zijn zonnepanelen op het dak de meest gangbare mogelijkheid. Wil je weten of je 16 zonnepanelen op je dak kwijt kunt? Dan kun je het beste een adviseur langs laten komen om naar jouw specifieke situatie te kijken. De adviseur rekent meteen uit hoeveel zonnepanelen er op jouw dak passen en wat het geschatte rendement hiervan is.

Wil je liever eerst zelf aan de slag? Dan kun je natuurlijk zelf alvast wat rekenwerk doen en een voorlopige schatting maken. Om te kijken of de zonnepanelen op je dak passen deel je de oppervlakte van de zonnepanelen door de oppervlakte van je dak. (Of uiteraard een andere plek als je bijvoorbeeld zonnepanelen op je carport wilt leggen) Let goed op de specifieke afmetingen zodat je uiteindelijk niet teveel of te weinig zonnepanelen laat aanleggen.

Een offerte voor 16 zonnepanelen en 5000 kWh aanvragen

Zonnepanelenhulp.nl is onafhankelijk en altijd op zoek naar de beste oplossing voor jouw specifieke situatie. Door via onze website een offerte aan te vragen ontvang je geheel vrijblijvend een selectie van 3 tot 5 aanbieders van zonnepanelen in Nederland. Met de offertes kun je de prijs van de zonnepanelen inclusief installatie gemakkelijk vergelijken en gelijk schakelen met één van de bedrijven om jouw zonnepanelen te kopen en te laten installeren.

Veelgestelde vragen over het opwekken van 5000 kWh met zonnepanelen

Nog een vraag over de het opwekken van 5000 kWh met zonnepanelen? Grote kans dat je deze hieronder terug vindt!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor 5000 kWh?

In theorie heb je 16 zonnepanelen nodig om 5000 kWh op te wekken, maar dit hangt ook af van andere factoren. Gebruik onze zonnepanelen calculator om precies te zien hoeveel zonnepanelen je nodig hebt!

Hoeveel kosten zonnepanelen voor 5000 kWh?

Hoeveel zonnepanelen kosten om 5000 kWh op te wekken hangt af van verschillende factoren zoals: de Wattpiek (Wp) van je zonnepanelen, aantal zonnepanelen, soort zonnepanelen en merk zonnepanelen.