Glas-glas zonnepanelen

In de voortdurende zoektocht naar efficiëntere en duurzamere energieopwekking hebben glas-glas zonnepanelen zich naar voren gewerkt als een opmerkelijke doorbraak. Deze nieuwe generatie zonnepanelen omarmt geavanceerde technologieën en ontwerpen om een superieure prestatie, duurzaamheid en betrouwbaarheid te leveren. Bij glas-glas zonnepanelen worden de zonnecellen ingesloten tussen twee lagen glas, wat een wereld van voordelen met zich meebrengt ten opzichte van traditionele zonnepanelen.

De voordelen van glas-glas zonnepanelen

De overstap naar glas-glas zonnepanelen biedt een scala aan voordelen die de investering meer dan rechtvaardigen:

 1. Weerbestendigheid en Duurzaamheid: De dubbele glazen laag biedt een uitstekende bescherming tegen extreem weer, zoals zware hagelbuien. Dit resulteert in een langere levensduur en minder onderhoudskosten.
 2. Verhoogde opbrengst: Glas-glas zonnepanelen kunnen tot wel 25% meer energie opwekken dan traditionele panelen. Dit is te danken aan een betere lichtdoorlatendheid en minder vermogensverlies in de loop van de tijd.
 3. Uitgebreide garantie: De robuuste constructie van glas-glas panelen maakt het mogelijk om tot 300% langere garanties te bieden dan conventionele panelen. Dit verzekert de eigenaar van langdurige prestaties en gemoedsrust.
 4. Brandveiligheid: Glas-glas zonnepanelen zijn gecertificeerd op het gebied van brandveiligheid, waardoor het risico op brandgevaar wordt geminimaliseerd.
 5. Elegant ontwerp: Het high-end ontwerp van glas-glas zonnepanelen draagt bij aan de esthetiek van elk gebouw, waardoor ze niet alleen functioneel, maar ook visueel aantrekkelijk zijn.
 6. Langere levensduur: De duurzaamheid van glas-glas zonnepanelen wordt ondersteund door hun vermogen om gedurende vele decennia op hoog niveau te presteren, wat resulteert in een langdurige investering.

Een blik op de nieuwe generatie zonnepanelen

Glas-glas zonnepanelen vertegenwoordigen de nieuwste evolutie in zonnepanelentechnologie. Deze panelen onderscheiden zich door hun opbouw, waarbij de zonnecellen tussen twee lagen glas zijn ingekapseld. In tegenstelling tot traditionele panelen, waarbij de achterzijde meestal van kunststof is, biedt de glas-glas constructie aanzienlijke voordelen in termen van kwaliteit, garantie en opbrengst. De trend van de laatste jaren om goedkopere glas-folie zonnepanelen te produceren, wordt nu teruggedraaid. Dit komt doordat de focus verschuift naar duurzaamheid en langetermijninvesteringen in plaats van alleen korte-termijn kostenefficiëntie.

Zijn glas-glas zonnepanelen de investering waard?

Hoewel glas-glas zonnepanelen, zoals die van Solarwatt, niet de goedkoopste optie zijn, bieden ze onbetwistbare voordelen op lange termijn. De hogere initiële kosten worden ruimschoots gecompenseerd door:

 • Betere prestaties en opbrengst
 • Langere levensduur en vermogensbehoud
 • Cradle to Cradle-certificering als bewijs van duurzaamheid
 • Uitgebreide garanties en allrisk verzekeringen voor gemoedsrust

Het geavanceerde ontwerp van glas-glas zonnepanelen maakt ze niet alleen functioneel, maar ook visueel aantrekkelijk, waardoor ze naadloos passen bij verschillende architecturale stijlen.

Kwaliteit getest en gegarandeerd

De kwaliteit en prestaties van glas-glas zonnepanelen worden grondig getest en gegarandeerd. Ze ondergaan rigoureuze tests in extreme omstandigheden om hun weerbestendigheid en duurzaamheid te bewijzen. Met strengere normen en hoogwaardige materialen, bieden deze panelen een betrouwbaarheid die zich vertaalt naar jarenlange ononderbroken energieproductie.

De nadelen van glas-glas zonnepanelen

Het is belangrijk om ook de mogelijke nadelen van glas-glas zonnepanelen te erkennen:

 1. Zwaarder gewicht: De extra laag glas resulteert in een hoger gewicht per paneel, wat enigszins van invloed kan zijn op installatie en structurele vereisten.
 2. Hogere prijs: Hoewel glas-glas zonnepanelen een hogere initiële prijs hebben, rechtvaardigen de langere levensduur, betere prestaties en garanties deze meerprijs.