Zonnepanelen aan de zijkant van het huis

Verticale zonnepanelen zijn steeds vaker te zien. Zo ook aan de zijkant van huizen. Er zijn verschillende redenen om zonnepanelen aan deze kant van het huis te plaatsen. Hier lees je waarom dit een interessante optie kan zijn.

Waarom een zonnepanelen aan de zijkant van het huis?

Zonnepanelen aan de zijkant van het huis, waarom zou je dat doen? In de meeste gevallen is het dak de meest ideale plek voor het plaatsen van zonnepanelen. Het dak is echter niet altijd geschikt of geschikt gemaakt voor zonnepanelen. Het dak kan bijvoorbeeld niet sterk genoeg zijn, er is alleen maar een klein oppervlak beschikbaar of de ligging is niet gunstig. In die gevallen is het plaatsen van zonnepanelen aan de zijkant van het huis een uitstekende en rendabele oplossing. Misschien denk je dat het niet mogelijk is, maar het is zeker mogelijk en het heeft zelfs veel voordelen. Hieronder gaan we naar wat voor soort voordelen je kan verwachten.

Wat zijn de voordelen zonnepanelen aan de zijkant van het huis?

Een van de grootste voordelen van zonnepanelen aan de zijkant van het huis is dat je niet afhankelijk bent van de ligging van het huis. Het enige wat je nodig hebt is een zonnige plek aan de zijkant van het huis. Dit is veel makkelijker te realiseren dan een goede ligging op het dak. Op het dak moet je namelijk rekening houden met de schaduw van bomen en andere objecten, maar ook met de helling van het dak. Aan de zijkant van het huis is dat veel makkelijker.

Ook is het rendement van zonnepanelen aan de zijkant van het huis beter dan veel mensen denken. Er is namelijk minder verlies door reflectie van het zonlicht. Dit komt doordat het zonlicht rechtstreeks op de zonnepanelen schijnt en niet van bovenaf. Het is dus zeker mogelijk om rendabele zonnepanelen aan de zijkant van het huis te plaatsen.

Hoeveel zonnepanelen heb je nodig aan de zijkant van het huis?

Het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt, hangt af van verschillende factoren. Zoals je misschien al weet, is het aantal zonuren per dag en het gemiddelde vermogen van de zonnepanelen belangrijk. Maar ook de ligging, de grootte en het type huis zijn bepalend. In het algemeen geldt: hoe groter het huis, hoe meer zonnepanelen je nodig hebt.

Hoeveel kosten zonnepanelen aan de zijkant van het huis?

Zonnepanelen aan de zijkant van het huis kunnen een flinke investering zijn, maar je krijgt er wel veel voor terug. De terugverdientijd is afhankelijk van de grootte van de installatie, de ligging van het huis en het vermogen van de zonnepanelen. In het algemeen is de terugverdientijd ongeveer 5 jaar. Daarna verdien je de investering dus terug en maak je winst.

Hoe worden zonnepanelen aan de zijkant van het huis geplaatst?

Het plaatsen van zonnepanelen aan de zijkant van het huis is niet moeilijk, maar het is wel belangrijk om het goed te doen. Het is namelijk belangrijk dat de zonnepanelen zo goed mogelijk aansluiten op de gevel. Dit kan een struikelblok zijn bij het plaatsen van de zonnepanelen, maar gelukkig zijn er bedrijven die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van zonnepanelen aan de zijkant van het huis.

Nadelen van zonnepanelen aan de zijkant van het huis

Nadelen van zonnepanelen aan de zijkant van het huis zijn er niet veel. Wel is het belangrijk om te weten dat het rendement van zonnepanelen aan de zijkant van het huis afhankelijk is van de ligging. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat de zonnepanelen zo goed mogelijk aansluiten op de gevel.

Een offerte voor zonnepanelen aan de zijkant van het huis?

Wil je graag zonnepanelen aan de zijkant van je huis? Vraag dan via onderstaand formulier een offerte aan en je krijgt zo snel mogelijk de beste deal op maat!