Zonnepanelen met vogelwering

Het uiteindelijke rendement van zonnepanelen hangt af van veel verschillende factoren, zoals ligging, oriëntatie en hellingshoek. Daarnaast is ook bekend dat na het kopen van zonnepanelen door de jaren heen de panelen minder vermogen opwekken. Juist hierom wil je ervoor zorgen dat jouw zonnepanelen zo min mogelijk last hebben van externe factoren zoals vogels of ongedierte. Een manier om je zonnepanelen hiertegen te beschermen is door te investeren in zonnepanelen met vogelwering.

Wat zijn zonnepanelen met vogelwering?

Met zonnepanelen met vogelwering kies je voor een systeem dat voorkomt dat vogels en ander ongedierte zich tussen jouw zonnepanelen kunnen nestelen. De vogelwering bestaat uit een product genaamd vogelschroot. Vogelschroot bestaat uit meerdere metalen pennen op een rij die je tussen je zonnepanelen plaatst. De pennen van de vogelschroot voorkomen dat vogels tussen de zonnepanelen kunnen zitten en daar (onbedoeld) schade aanrichten.

De kosten van vogelschroot voor je zonnepanelen

Vogelschroot is in verschillende lengtes te verkrijgen. De prijs van vogelwering voor zonnepanelen is gebaseerd op het aantal meters die je nodig hebt. Vogelschroot kost per 10 meter ongeveer €45 per strip en per 20 meter kost dit ongeveer €95 per strip. Hoeveel strips je uiteindelijk nodig hebt hangt af van het aantal zonnepanelen en de grootte van je dak. Bespreek met je installateur hoeveel meter je uiteindelijk nodig hebt.

Tegen welke soorten ongedierte beschermt de vogelwering nog meer?

Naast vogels zorgen zonnepanelen met vogelwering er ook voor dat je ander ongedierte bij je zonnepanelen weg kunt houden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan muizen die vaak via het dak een woning binnen komen. Niet alleen kan dat ervoor zorgen dat muizen beginnen te knagen aan de kabels van je zonnepanelen, dat deze stuk gaan en geen elektriciteit meer opwekken. Ook kan dit ervoor zorgen dat er een brandgevaarlijke situatie ontstaat. Vogelschroot is dus niet alleen tegen vogels, maar ook ander ongedierte als muizen.

Het plaatsen van vogelwering

Het plaatsen van vogelwering is het gemakkelijkste op het moment dat je jouw zonnepanelen laat installeren. Vaak kun je de vogelschroot gelijk aanvragen bij de installateur die je hebt gekozen. Op deze manier zorg je voor een veilige installatie en hoef je niet je hele dak met zonnepanelen te reorganiseren.

De voordelen van zonnepanelen met vogelwering

Door te kiezen voor zonnepanelen met vogelwering profiteer je van een aantal mooie voordelen:

  • Minder schoonmaken: vogelpoep is één van de redenen waarom zonnepanelen beschadigen en minder lang mee gaan. Zelf je zonnepanelen schoonmaken is vaak een vervelende klus wat je kunt voorkomen met vogelschroot.
  • Minder kosten: geen expert in het schoonmaken van je zonnepanelen? Dan kun je dit laten doen door een gespecialiseerd bedrijf. Hier hangt natuurlijk wel vaak een prijskaartje aan. Kosten besparen? Dan is vogelwering een goede optie.
  • Meer rendement: door je zonnepanelen vrij te houden van vogels en ander ongedierte profiteer je langer van je zonnepanelen, wat zorgt voor meer rendement. Ook zal je terugverdientijd aanzienlijk verminderen omdat je minder geld kwijt bent aan onderhoud en eventuele schade.

Een offerte voor zonnepanelen met vogelwering ontvangen?

Genoeg informatie over de werking van zonnepanelen en ben je klaar voor een offerte? Zonnepanelenhulp.nl is onafhankelijk en altijd op zoek naar de beste oplossing voor jouw specifieke situatie. Door via onze website een offerte aan te vragen ontvang je geheel vrijblijvend een selectie van 3 tot 5 aanbieders van zonnepanelen in Nederland. Met de offertes kun je de prijs van de zonnepanelen inclusief installatie gemakkelijk vergelijken en gelijk schakelen met één van de bedrijven om jouw zonnepanelen te kopen en te laten installeren.