Set van 4 zonnepanelen

Als je overweegt om een set van 4 zonnepanelen te installeren, is het belangrijk om te weten wat de opbrengst is, wat de kosten zijn en of jouw (woon)situatie geschikt is voor zonnepanelen

De opbrengst van 4 zonnepanelen

Bij een set van 4 zonnepanelen kun je ongeveer rekenen op een jaarlijkse opbrengst tussen de €500 en €600.

Wat leveren 4 zonnepanelen gemiddeld op?

De opbrengst van zonnepanelen wordt uitgedrukt in kWh (kilowattuur) en is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de ligging van het dak, de hellingshoek van de panelen en de hoeveelheid zonlicht. De opbrengst van 4 zonnepanelen variëren van ongeveer 800 kWh tot 1200 kWh per jaar, afhankelijk van de situatie.

Het gemiddelde energieverbruik van een huishouden kan sterk variëren, maar een set van 4 zonnepanelen kan meestal een aanzienlijk deel van jouw jaarlijkse energiebehoefte dekken.

Wat kosten 4 zonnepanelen inclusief montage?

De kosten van 4 zonnepanelen inclusief montage variëren afhankelijk van het merk, de kwaliteit en de installateur. Een set van 4 zonnepanelen kost ongeveer €3.000 tot €4.000 inclusief montage.

De prijs van 4 zonnepanelen met omvormer

Een omvormer is nodig om de gelijkstroom die door de zonnepanelen wordt opgewekt om te zetten in wisselstroom die geschikt is voor het elektriciteitsnet. Een set van 4 zonnepanelen inclusief omvormer en montage ongeveer €3.00 tot € 4.000. Het is belangrijk om te kiezen voor een omvormer die past bij de capaciteit van de zonnepanelen en de situatie op jouw dak.

Rendement en terugverdientijd van 4 zonnepanelen

Het rendement van zonnepanelen wordt uitgedrukt in procenten en geeft aan hoeveel van het zonlicht dat op de panelen valt, wordt omgezet in elektriciteit.

Terugverdientijd 4 zonnepanelen

Over het algemeen hebben sets van 4 zonnepanelen een terugverdientijd van ongeveer 5 tot 6 jaar, maar dit kan variëren afhankelijk van de specifieke omstandigheden.

Rendement 4 zonnepanelen

Het rendement van 6 zonnepanelen is niet alleen financieel aantrekkelijk, maar zonnepanelen verhogen ook de waarde van je huis en beschermen je tegen stijgende energieprijzen. Het uiteindelijke rendement ligt tussen de 5% en 20%.

Is mijn (woon)situatie geschikt voor 4 zonnepanelen?

Of jouw (woon)situatie geschikt is voor 4 zonnepanelen hangt af van verschillende factoren, zoals de ligging van het dak, de hellingshoek van de panelen en de aanwezigheid van schaduw. Het meest ideaal is als het dak op het zuiden gericht is en een hellingshoek heeft tussen de 30 en 45 graden.